Ebben a halban biztosan nincs szálka. De még hal se
![hal sült hal zöldségek](https://cdn.origo.hu/2023/12/45G5MHmDO5UR8dHL9B2H6QEN1awPvBWTufeR_Bm4kc8/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzYwYzZhMTY1Nzc2NTRmNjhhZjY1NWQ0YWExOGI3MDQw.webp)
A vállalat törekvései közé tartozik, hogy 2035-re minden állati eredetű táplálékra növényi alternatívát dolgozzon ki.
A halmentes hal fejlesztését környezetvédelmi szempontok miatt kezdte meg a vállalat.
A világgazdasági fórum szerint a tengeri halállomány kezd kimerülni – elsősorban a túlhalászás miatt. Viszont vannak, akik szembe mennek ezzel a feltételezéssel; szerintük a halállománnyal semmi gond.
Mindenesetre az Impossible Foods nem az egyetlen vállalat, ahol növényi alapú halat fejlesztenek.
Ott van még a Good Catch is, amelynek halmentes tonhala már elérhető a piacon. Chris Kerr, a vállalat vezérigazgatója elmondta, hogy a tonhal hat növényi alapanyagból áll
– többek között csicseriborsó-lisztből és lecsefehérjéből.
Ezzel szemben a Beyond Meat vállalat viszont azt mondta, hogy egyellőre hagyja a halat és továbbra is a csirkére, a sertésre és a marhára összepontosít – ezeket fejleszti ki növényi alapú összetevőkből.
Az AT Kearney globális tanácsadó néhány hónapja már kijelentette, hogy 2040-re az emberek által elfogyasztott hús 60%-a nem állati eredetű, hanem mesterségesen előállított, növényi alapú lesz. Úgy tűnik, egyre közelebb vagyunk ennek a megvalósulásához.