Fehérkenyér helyett készítse ezt

rozskenyér
Vágólapra másolva!
A kenyér nélkülözhetetlen élelmiszer. Noha a boltok polcain ott sorakoznak a különböző fajták, ezek csekély tápértékkel bírnak. Sokkal jobb, ha otthon sütjük meg. A saját ízlésünknek megfelelően változtathatjuk az összetevőket, így a glutén- és a cukortartalmat is. Arról nem beszélve, hogy változatos reggeli kerülhet az asztalra.
Vágólapra másolva!

Kenyér édesszájúaknak

Glutén- és tejmentes.

Hozzávalók:

  • 2 csésze mandulaliszt
  • 2 evőkanál kókuszliszt
  • ¼ csésze lenmagliszt
  • egy csipet tengeri só
  • egy csipet szódabikarbóna
  • 5 tojás
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál almaecet

Elkészítés:
Először keverjük össze a száraz összetevőket, azután egyenként dolgozzuk bele a folyékony hozzávalókat is.
Zsírozzunk ki egy kenyértepsit és öntsük bele a jól elkevert tésztát.
Tegyük a 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük 30 percig vagy tűpróbáig.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!