A borok bírálatát a Debreceni Borozó szakmai folyóirat szerkesztősége szervezte és bonyolította le. A borászokból és borszakírókból álló bizottság többfordulós versenyben
összesen 181 pincészet 380 borát
kóstolva választotta ki azt a 20 borászatot, amelyek indulhattak a Debrecen város bora címért.
Az utolsó körös decemberi bírálaton ezekből választotta ki a Fiáth Attila és Kosárka József nemzetközi borakadémikusok által vezetett grémium Debrecen idei borait klasszikus fehér és vörös, rozé, prémium fehér és vörös, pezsgő és édes fehér kategóriában.
Debrecen város bora az idén fehér klasszikus kategóriában Szőke Mátyás és Zoltán 2018-as Mátrai Rajnai Rizlingje, vörös klasszikus kategóriában a Mészáros Borház 2017-es Szekszárdi Cabernet Franc classic-ja,
rozé kategóriában a Takler Borbirtok 2019-es Szekszárdi Pinot noir Roséja, fehér prémium kategóriában Szőke Mátyás és Zoltán 2018-as Mátrai Paskomi Chardonnay-ja, vörös prémium kategóriában a Koch Borház VinArt Pincészetének 2017-es Villányi Franc-ja, desszertbor kategóriában a Holdvölgy Pincészet 2008-as Intuition No1. Zéta édes szamorodnija,
pezsgő kategóriában pedig a Gróf Dégenfeld Szőlőbirtok 2016-os Tokaji Furmint Pezsgő Extra Brut-je lett.
A Debrecen város bora borszelekcióhoz külön díszdoboz is rendelhető, amelynek arculati tervét egy nemzetközi pályázatot követően egy dán tervező munkáiból választották ki a VisitDebrecen koordinálásával.