1. Tele van antioxidánsokkal. Nemcsak a sejtjeinket védik meg a szabad gyökök káros hatásaitól, de a bőrünkkel is csodát tesznek: az öregedési folyamatra vannak hatással.
2. Két evőkanál chiamagban annyi Ómega-3 zsírsav van, mint 113 gramm lazacban.
3. Két evőkanál chiamag 10 gramm rostot tartalmat, ami az ajánlott napi bevitel körülbelül 30%-a. A magas rosttartalmú étrend jótékony hatással van az emésztésre, a belek egészségére és a teltségérzetre is. Ráadásul számos krónikus betegség kockázatát csökkenti.
4. Két evőkanálnyi adagban 4 gramm fehérje van.
5. Rengeteg kalcium van benne, ami nagyszerű hír! Valójában ötször annyi kalciumot tartalmaz, mint 28 milliliter tej. És nézze csak meg, milyen finom dolgokat készíthet belőle. Kattintson a képre, galéria nyílik!
Hozzávalók:
Elkészítés:
Öntsük a magokat és a mézet a tejbe, majd alaposan keverjük össze.
Hagyjuk állni 2-3 percig, utána újra keverjük át jól.
Fedjük le az üveget és tegyük a hűtőbe 2 órára.
Amint letelt az idő, töltsük fel kedvenc gyümölcseinkkel és már fogyaszthatjuk is.
Extra tipp:
Ízlés szerint összetörhetünk, pépesíthetünk néhány epret vagy bogyós gyümölcsöt. Amint eléggé összedolgoztuk, tegyük a pohár aljára, erre jöhet egy réteg chiapuding. Ezután egy újabb réteg gyümölcsös pép, még egy réteg chiapuding, végül a friss gyümölcsök.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Keverjük össze a málnát, az áfonyát, a juharszirupot és a narancslevet. Fedjük le és hagyjuk szobahőmérsékleten három órát.
Amint letelt az idő, dolgozzuk össze az aprítógéppel. Ha szeretjük a darabos lekvárt, akkor ne pépesítsük teljesen.
Kóstoljuk meg, és ha nem elég édes, tegyünk még bele juharszirupot.
Öntsük hozzá a chiamagot, forgassuk át és hagyjuk 20 percig pihenni a keveréket.
Fogyaszthatjuk pirítósra, palacsintára, gofrira vagy bagelre kenve, joghurtba keverve vagy granolával.
A maradék lekvárt egy hétig tároljuk a hűtőben.