Hozzávalók a zsemléhez:
Hozzávalók a töltelékhez:
Hozzávalók a kandírozott mogyoróhoz:
Hozzávalók a mázhoz:
Elkészítés:
Kezdjük a zsömlékkel.
Szitáljuk a lisztet egy nagy tálba, keverjük össze a sóval és a cukorral, majd adjuk hozzá a grapefruithéjat.
Egy másik tálban keverjük össze a tejet, a vajat és az élesztőt.
Adjuk hozzá a nedves összetevőket a szárazakhoz és dolgozzuk össze.
Dagasszuk a tésztát enyhén lisztezett felületen.
Tegyük egy tálba, fedjük le és tegyük félre, amíg megkel.
Közben elkészíthetjük a kandírozott mogyorót. Tegyük a mogyorót, a cukrot és a vajat egy serpenyőbe.
Pirítsuk körülbelül 5 percig, amíg a cukor megolvad és befedi a mogyorót.
Tegyük egy sütőlapra szétterítve és hagyjuk kihűlni.
Tegyük egy zacskóba és törjük apróra egy sodrófával.
Béleljünk ki két tepsit sütőpapírral, szagassuk a tésztát 12 darabra és formázzunk belőle golyókat.
Tegyük a tepsire, hagyjunk közöttük helyet, fedjük le és hagyjuk pihenni 1 órát.
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
Kenjük meg a zsemléket tojással és süssük 14-15 percig.
Vegyük ki és hagyjuk kihűlni.
Keverjük össze a mascarponés töltelék összetevőit.
A kandírozott mogyoró felét is keverjük hozzá.
A máz elkészítéséhez tegyük a cukorszirupot és a grapefruitlevet egy serpenyőbe.
Szitáljuk bele a porcukrot és keverjük simára.
Amint a zsömle megsült és kihűlt, vágjunk ki a közepéből egy darabot és töltsük meg a mascarponés krémmel.
Szórjuk meg kandírozott mogyoróval és locsoljuk meg a mázzal.