A burgonya egy sokoldalú zöldség, számos étel elkészítésére alkalmas. Az egyik kedvenc fogásunk a hasábburgonya, amelyet egy kis fűszerrel és ketchuppal még magában is szívesen eszünk. Sőt,
nemcsak snacknek vagy köretnek, de előételnek is kiváló.
Ám van egy gyakori probléma, amellyel a legtöbbünk már találkozott. Nem elég ropogós a hasábburgonya, amit készítünk. Mi teszi a sült burgonyát olyan ropogóssá? Egy nagyon egyszerű trükk, amihez semmilyen extra hozzávalóra nincs szükség.
A hagyományos eljárás az, hogy megpucoljuk a krumplit, felvagdossuk, azután elkezdjük kisütni. Ez a folyamat nagyszerű, ám lehetne még tökéletesebb.
Például, ha sütés előtt a burgonyát megáztatnánk jégkockákkal teli vízben. Mindössze tíz perc, és már szűrhetjük is le. Érdemes hagyni jól lecsöpögni sütés előtt. Próbáljuk ki! A forró olajra azért vigyázzunk!