Hogyan lesz igazán ropogós a hasábburgonya?

sült krumpli hasábburgonya
Vágólapra másolva!
Mi teszi a sült krumplit olyan szuper ropogóssá? Mi a titok? Tulajdonképpen nagyon egyszerű, és semmilyen extra összetevőre nincs szükség hozzá. Próbáljuk ki! Készítsük úgy a hasábburgonyát, mint egy profi!
Vágólapra másolva!

A burgonya egy sokoldalú zöldség, számos étel elkészítésére alkalmas. Az egyik kedvenc fogásunk a hasábburgonya, amelyet egy kis fűszerrel és ketchuppal még magában is szívesen eszünk. Sőt,

nemcsak snacknek vagy köretnek, de előételnek is kiváló.

Ám van egy gyakori probléma, amellyel a legtöbbünk már találkozott. Nem elég ropogós a hasábburgonya, amit készítünk. Mi teszi a sült burgonyát olyan ropogóssá? Egy nagyon egyszerű trükk, amihez semmilyen extra hozzávalóra nincs szükség.

A hagyományos eljárás az, hogy megpucoljuk a krumplit, felvagdossuk, azután elkezdjük kisütni. Ez a folyamat nagyszerű, ám lehetne még tökéletesebb.

Például, ha sütés előtt a burgonyát megáztatnánk jégkockákkal teli vízben. Mindössze tíz perc, és már szűrhetjük is le. Érdemes hagyni jól lecsöpögni sütés előtt. Próbáljuk ki! A forró olajra azért vigyázzunk!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!