Paradicsomos káposzta, ahogy a mama készíti

káposzta
Vágólapra másolva!
A paradicsomos káposzta egy aduász. Laktató, üdítő fogás, amelyhez szinte minden alapanyag a kamrában van. Plusz egy érv mellette, hogy nem kell órákat a konyhában állnunk, ha ezt készítjük, hiszen mindössze egy órát vesz igénybe. Talán a menzán nem volt a kedvencünk, de a nagyi édes paradicsomos káposztájánál nincs is jobb ebéd.
Vágólapra másolva!

Paradicsomos káposzta

Hozzávalók:

  • 900 g káposzta
  • 8,5 dl paradicsomlé
  • 1 hagyma
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 teáskanál só
  • 2 evőkanál cukor
  • zsír

Elkészítés:
Szedjük le a káposzta külső leveleit, ezeket dobjuk el.
A maradék káposztaleveleket vágjuk vékony csíkokra.
Kockázzuk fel a hagymát.
Tegyük a káposztát és a hagymát egy fazékba, öntsük egy kevés vízzel, a paradicsommal, majd sózzuk és cukrozzuk.
Amint a káposzta megpuhult, készíthetjük a rántást.
Pirítsuk meg körülbelül egy evőkanál zsíron a lisztet. Amikor zsemleszínűvé válik, öntsük fel egy kis vízzel és öntsük a káposztához.
Folyamatos keverés mellett főzzük, amíg besűrűsödik.
Már tálalhatjuk is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!