Kissé nosztalgikus hangulatba kerültünk az ősz beköszöntével. Még élénken él bennünk a nyár, imádtunk a napon sütkérezni és kirándulni járni. Persze az őszben is rengeteg csoda vár, ám búcsút venni a nyártól sosem könnyű.
Szeptember első hete tökéletes alkalom arra, hogy végre elengedjük a nyarat a szívünkből, és ráhangolódjunk az őszre, az ősz ízeire: a fahéjra, a szerecsendióra, a szegfűszegre.
Ez a három fűszer istenien egyesül a sütőtökös lattéban.
Próbáljuk ki!
Hozzávalók:
Elkészítés:
Tegyük a tökpürét egy üvegpohárba, adjuk hozzá a fahéjat, a gyömbért és a szerecsendiót.
Keverjük hozzá az eszpresszót.
Forraljuk fel a tejet egy edényben, dobjuk bele a szegfűszeget is. Ha van otthon habosítónk, akkor habosítsuk fel azzal.
Hagyjuk állni egy kicsit a tejet a szegfűszeggel, majd szedjük ki belőle és öntsük a tejet a pohárba.
Keverjük össze a kávét, tálaljuk tejszínhabbal.