Az étel- és italfogyasztás fontos szerepet játszik az immunrendszer egészségében. A táplálkozási szakértők szerint a megfelelő mennyiségű zöldség- és gyümölcsfogyasztás alap az egészséges életmód fenntartása érdekében.
De ne feledkezzünk meg a fűszer- és gyógynövényekről sem, amelyek szintén segíthetnek egészségünk megőrzésében.
A gyógynövények ősidők óta a hagyományos orvoslás részei. Többek között a kurkuma, a fahéj és a gyömbér is rengeteg nélkülözhetetlen tápanyagot tartalmaz.
Hozzáadhatjuk ételeinkhez, de tea formájában is fogyaszthatjuk egy hűvös őszi reggelen. Ha beépítjük az étrendünkbe ezeket az alapanyagokat, még az emésztésünk és az anyagcserénk is fokozódhat.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Töltsünk meg egy kisebb lábast vízzel, tegyük bele a hozzávalókat, és kezdjük el felforralni.
Hagyjuk alacsony lángon forrni 15 percig.
Szűrjük le és fogyasszuk egy kis mézzel és citrommal.