A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Így fagyasszuk le a burgonyát, hogy finom maradjon

krumpli
Vágólapra másolva!
A burgonya egy rendkívül sokoldalú zöldség, mindig hasznos a jelenléte a konyhában. A kamrában eláll körülbelül 1-2 hónapig, ám meghosszabbíthatjuk a szavatossági idejét, ha lefagyasztjuk. Na de hogyan? És mire kell figyelni?
Vágólapra másolva!

Mivel rengeteg mindent vásároltunk be az utóbbi időben, jó hír, hogy egyes alapanyagokat lefagyaszthatunk. Így biztosan

nem megy tönkre, mielőtt felhasználhatnánk.

A burgonya is fagyasztható, mi több, ízletes is marad, ám előtte meg kell tennünk néhány fontos előkészületet.

Forrás: Shutterstock

Mindegy, hogy felvágjuk vagy egészben hagyjuk, mindenképp tisztítsuk meg őket a szennyeződésektől. Betehetjük héjastól is a fagyasztóba, de inkább pucoljuk meg. Ezután forraljunk fel egy nagy lábas vizet, illetve készítsünk ki egy nagy tál hideg, jégkockákkal teli vizet is.

Tegyük az egész burgonyákat a forrásban lévő vízbe 3-5 percre, ha kisebbek, 10 percre, ha nagyobbak.

A lényeg, hogy ne tegyünk bele túl sok burgonyát, mert fontos, hogy egyenletesen főjenek. Elvégezhetjük ezt a lépést 2-3 körben is. Amint lejárt az idő, gyorsan szedjük ki és tegyük őket a hideg vízbe. Hagyjuk benne annyi ideig, amíg a forrásban lévő vízben voltak.

Ezután vegyük ki, szárítsuk meg és tegyük őket zacskóba vagy nagy ételhordóba.

Ahelyett, hogy egészben hagynánk, felkockázhatjuk, karikázhatjuk, készíthetünk belőle burgonyapürét is. Mielőtt a fagyasztóba tesszük, mindenképp írjuk rá a dátumot. Így legfeljebb egy évig tárolhatjuk.

Érdemes egyébként úgy adagolni, hogy minden tasakban egy főzésre elegendő krumpli legyen. Így csak annyit olvasztunk ki, amennyire feltétlenül szükségünk van. A kiolvasztásnál kezeljük úgy, mint minden fagyasztott zöldséget.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!