Puha és finom kenyérrecept, ha nem akar kimozdulni otthonról

kenyér
Vágólapra másolva!
Kenyeret sütni félelmetes dolognak tűnik. Ugyanakkor, ha egyszer megcsináljuk, rájövünk, hogy sokkal egyszerűbb, mint hittük. Az alapok megtanulása után már úgy fog menni, mintha erre születtünk volna. Próbáljuk ki még ma ezt az egyszerű receptet!
Vágólapra másolva!
A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Házi kenyér

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál aktív száraz élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál só
  • 470 ml meleg víz
  • 660 vagy 720 g liszt
  • kukoricadara vagy liszt megszórni

Elkészítés:
Egy nagy tálban keverjük össze a vizet, az élesztőt, a cukrot és a sót.
Hagyjuk állni, amíg az élesztő feloldódik.
Fokozatosan adjuk hozzá a lisztet folyamatos keverés közben.
Akkor jó, ha a tészta elválik az edény falától. Amint ez megtörténik, ne adjunk hozzá több lisztet.
Dagasszuk a tésztát lisztezett felületen körülbelül 5 percig.
Tegyük vissza a tésztát a tálba, fedjük le nedves konyharuhával és tegyük félre 1-2 órára, amíg megduplázódik.
Amint letelt az idő, gyúrjuk át újra a tésztát, azután felezzük el.
Formázzunk belőlük kenyeret, tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsire, vágjuk be a tetejüket két-három helyen és hagyjuk 5 percig pihenni.
Kézzel simítsuk át hideg vízzel, szórjuk meg kukoricadarával vagy liszttel, aztán tegyük a sütőbe.
Egy másik tepsit töltsünk meg forró vízzel és tegyük a sütő aljába.
Süssük 200 fokon 35-45 percig.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!