Édes vegyes gyümölcsös lekvár a mamától
![eperlekvár eper lekvár](https://cdn.origo.hu/2023/12/cVtWhoq6uzcIPKl9XUapStAAUg_jt097TzfaiBIWjXM/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2EzODIwOTA5ODc3NzQyNDliM2U3YzdlYTY2NDFlNThh.webp)
Már jó, ha 2 üvegnyi lekvárt sikerül eltenni
Vegyes gyümölcslekvár szinte bármilyen gyümölcsből készülhet ízlés szerint. Mi most a szezonnak megfelelően a cseresznyét, az epret és a ribizlit választottuk.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Mossuk meg laposan a gyümölcsöket, szedjük le a csumájukat, magozzuk ki.
Tegyük egy lábasba, és burgonyatörővel nyomkodjuk össze.
Öntsük bele a cukrot, és kezdjük el megfőzni alacsony lángon.
Amint elég meleg, dolgozzuk össze egy botmixerrel, és lassú tűzön főzzük tovább körülbelül egy órán át.
Töltsük meg vele a befőttesüvegeket, szórjuk meg egy késhegynyi szalicillel, és fedjük le rögtön.
Tegyük száraz dunsztba egy éjszakára.