Frissen a sütőből: készítsen belül puha, kívül ropogós bagelt bögrésen!
![bagel](https://cdn.origo.hu/2023/12/1IuRimiqJ4JFYI0pfqujQDC52GP6sLFdn9Io4MMVLxo/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzI1MjZmZmVjOTk1NzQyZmNhNmM5ZGQzMTBjZmU2ZmNh.webp)
Hozzávalók a bagelhez:
Hozzávalók a vízfürdőhöz:
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
Melegítsük fel a vizet, keverjük hozzá a cukrot és az élesztőt.
Hagyjuk a keveréket 15 percet pihenni.
Amint az élesztő felfutott, adjuk hozzá az olajat, a sót és a lisztet.
Dolgozzuk gyúrható tésztává. Ha ragacsos, adjunk még hozzá lisztet.
Tegyük a tésztát lisztezett felületre, és gyúrjuk körülbelül 3 percig.
Helyezzük a tésztát olajjal kikent tálba, és letakarva hagyjuk pihenni egy órán át.
Amint a tészta megkelt, tegyük lisztezett felületre, és szedjük 6-felé.
Formázzuk a tésztadarabokat golyókká, fedjük le lisztezett felületen és hagyjuk 10-15 percig pihenni.
Közben melegítsük fel a vízfürdőhöz előkészített vizet és keverjük el benne a cukrot.
Amint letelt a 10-15 percig, lisztezzük be az ujjunkat, és lyukasszuk ki a gömböket, nyomjuk kissé össze őket.
Tegyük a bageleket a forró vízfürdőbe 10-15 percre, majd szedjük ki, és hagyjuk lecsepegni. Ettől lesz kívül olyan ropogós, belül mégis puha.
Tegyük sütőpapírral kibélelt tepsire, kenjük meg kókuszzsírral és süssük 15-18 percig.
Hagyjuk kihűlni és már fogyaszthatjuk is.