Aranybarna, kívül ropogós, belül puha burgonyakrokett házilag
![burgonyakrokett](https://cdn.origo.hu/2023/12/Dfb-NFNOsuhzhQtPb6d1VkwFUAlZDCyYgPdIo-ysRiE/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2I4ODc2YzMyMGVkMzRiMjQ5OTBiYTAzNjFkYjc1ODY1.webp)
Hozzávalók:
Elkészítés:
Jól mossuk meg a burgonyát, majd főzzük meg a héjában.
Amint megpuhult, törjük össze krumplinyomóval, majd adjuk hozzá a tojást, a sót és a borsot.
Dolgozzuk el benne, utána keverjük hozzá a lisztet.
Amint a „tészta" jól összeállt, elkevertük benne az alapanyagokat, jöhet a krokettkészítés.
Formázzunk belőle hengereket, forgassuk meg a zsemlemorzsában, azután süssük ki zsírban.