Készítsünk otthon pirított tökmagot, sokkal finomabb, mint a bolti
![tökmag](https://cdn.origo.hu/2023/12/ICz-fqK1NWyb9vhApTaKNN6x8FBqTZ0w0H17ZwBiS94/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzE0ODJkOThmMjRmZDQ2MzQ5MWNlNDBjN2M0Njg0ZDNj.webp)
Hozzávalók:
Elkészítés:
A szokott módon vágjuk ketté a sütőtököt és kanalazzuk ki a magját.
Ezúttal ne dobjuk el, tegyük egy tálba és mossuk le róla a ráragadt húsdarabokat.
Terítsük ki egy tepsire és hagyjuk megszáradni. Papírtörlővel rásegíthetünk.
Melegítsünk fel egy serpenyőt, kezdjük el rajta megpirítani a tökmagot folyamatosan rázogatva, kevergetve.
Akkor lesz jó, amikor a magok pattogni és púposodni kezdenek.
Locsoljuk meg egy kis olajjal, pirítsuk tovább.
Szórjuk meg sóval, csiliporral, fokhagymaporral vagy ízlés szerint bármilyen fűszerrel.
Rázzuk újra össze a magokat, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.
Kész is!