Péksütemények otthon: enyhén édes, puha hamburger buci

hamburger
Vágólapra másolva!
A tökéletes hamburger titka az alapanyagokban rejlik. Ide tartozik a húspogácsa és a buci minősége is: a legjobb, amit tehetünk, ha otthon készítjük el – mindkettőt. Én úgy gondolom, hogy a buci és a húspogácsa adja a hamburger lelkét, a többi alapanyag csak – ha mondhatom így – hab a tortán. Persze házi fűszeres sajttal és a kertből származó, karamellizált hagymával még mindig dobhatunk az étel értékén.
Vágólapra másolva!
A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Hamburger buci

Hozzávalók:

  • 500 g liszt
  • 200 ml tej
  • 50 ml olaj
  • 7 g száraz élesztő
  • 1,5 evőkanál cukor
  • 2 tojás
  • 1 csipet só
  • szezámmag

Elkészítés:

A langyos tejben keverjük el a cukrot, és szórjuk bele az élesztőt.
Tegyük félre, hagyjuk felfutni.
Egy tálban keverjük össze a lisztet és a sót, majd üssünk bele 1 tojást.
Kezdjük el összedolgozni, majd adjuk hozzá az olajat és a felfutott élesztős tejet.
Gyúrjuk tovább.
Lágy, de nem ragacsos tésztát kell kapnunk.
Ha szükséges, adjunk még hozzá egy kis tejet vagy lisztet.
Tegyük félre egy órára, hagyjuk a kétszeresére kelni.
Ha megkelt, osszuk 8 egyenlő részre, és formázzunk belőle bucikat.
Tegyük őket egy sütőpapírral kibélelt tepsire, takarjuk le, és hagyjuk még kelni 30 percig.
A maradék tojást közben verjük fel, és kenjük meg vele a bucikat.
Szórjuk meg szezámmaggal, majd tegyük 190 fokra előmelegített sütőbe.
Amikor aranybarnára sültek, akkor vannak készen.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!