Kattintson a képre, galéria nyílik!
Fogyasztásának egyik legnépszerűbb módja a gyümölcsturmix: eperrel, áfonyával vagy banánnal például kiváló. Emellett készíthetünk belőle friss salátát valamilyen olajos, ecetes vagy mustáros öntettel. Jól párosítható hagymával,
rukkolával és még füstölt szalonnával is.
Ám nemcsak saláta, hanem leves, krémleves és még főzelék is készíthető belőle. Fogyaszthatjuk továbbá húsokhoz, párolva, de akár megtölthetjük és feltekerve is felszolgálhatjuk az ebéd során.
A frankfurti levest is készíthetjük kínai kellel, és a kínai pirított tésztának is nagyszerű alapanyaga.
A rakott ételek között is fellelhetjük a rakott kínai kelt, amelyet elkészíthetünk hússal vagy hús nélkül. Kiváló alapanyaga lehet továbbá a tavaszi tekercsnek, a kínai levesnek és még savanyú is lehet belőle. Mi most a töltött kel receptjét hoztuk el önnek!
Hozzávalók a kelhez:
Hozzávalók a mártáshoz:
Elkészítés:
Keverjük össze a darált húst az összes többi alapanyaggal a kínai kel kivételéve.
Távolítsuk el a káposzta szárát, majd pároljuk meg a leveleket.
Amint a levelek megpuhultak, osszuk 12 részre a tölteléket, és töltsük meg a leveleket.
Tekerjük fel, és tegyük egy tepsibe hajtással lefelé.
Süssük 180 fokon 20-25 percig.
Keverjük össze a mártás alapanyagait, majd tálaljuk vele a töltött káposztaleveleket.