Ennél egyszerűbb dolgunk nem is lehetne ezzel a recepttel. Mindössze fürtös paradicsomot, tésztát és a kedvenc sajtunkat kell megvenni a boltban. Választhatunk fetát, füstölt sajtot, goudát, parmezánt, ami a szívünk vágya.
Otthon csak annyit kell tennünk, hogy megtisztítjuk a paradicsomokat, majd egészben vagy félbe vágva egy tepsibe szórjuk őket.
Fürtös paradicsom helyett használhatunk koktélparadicsomokat is. Sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg az egészet olajjal, a tepsi közepére pedig biggyesszük oda a sajtot.
Ha feta sajtot használunk, a sóval csínján bánjunk, hiszen maga a feta is sós. Illetve bár a recept szerint egészben kell a sajtot megsütni, mi azt mondjuk, inkább legyen legalább félbe vágva, így gyorsabban megolvad, könnyebb lesz vele bánni.
Süssük 200 fokon 10-15 percig, közben pedig főzzük meg a tésztát a szokott módon.
Amint letelt a 15 perc, állítsuk át a sütőt grillfunkcióra, és grillezük a paradicsomot meg a sajtot még 5 percig. Végül vegyük ki a sütőből. A paradicsom talán eresztett némi levet, amit a érdemes lecsöpögtetni. Ezen a ponton adjuk hozzá a tésztát. Jól keverjük össze.
Eltarthat egy kis ideig, mire a meleg, olvadt sajt rendesen bevonja a tésztát, legyünk türelmesek. Aztán pedig már tálalhatjuk is!