Ez a tésztaétel most az egyik legnépszerűbb recept az interneten

paradicsom sonka tészta olasz
Vágólapra másolva!
Ez az egyszerű tésztaétel villámgyorsan vált az internet sztárjává a TikToknak köszönhetően. A recept állítólag Jenni Häyrinen bloggertől származik, és mindössze három fő összetevőt tartalmaz: tésztát, paradicsomot és sajtot. Persze mióta megjelent, sokan elkészítették a saját változatukat, így a füstölt sajttól a goudán át már rengeteg sajtféle megfordult a tepsiben.
Vágólapra másolva!

Ennél egyszerűbb dolgunk nem is lehetne ezzel a recepttel. Mindössze fürtös paradicsomot, tésztát és a kedvenc sajtunkat kell megvenni a boltban. Választhatunk fetát, füstölt sajtot, goudát, parmezánt, ami a szívünk vágya.

Otthon csak annyit kell tennünk, hogy megtisztítjuk a paradicsomokat, majd egészben vagy félbe vágva egy tepsibe szórjuk őket.

Fürtös paradicsom helyett használhatunk koktélparadicsomokat is. Sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg az egészet olajjal, a tepsi közepére pedig biggyesszük oda a sajtot.

A kép csak illusztráció! Forrás: Origo

Ha feta sajtot használunk, a sóval csínján bánjunk, hiszen maga a feta is sós. Illetve bár a recept szerint egészben kell a sajtot megsütni, mi azt mondjuk, inkább legyen legalább félbe vágva, így gyorsabban megolvad, könnyebb lesz vele bánni.

Süssük 200 fokon 10-15 percig, közben pedig főzzük meg a tésztát a szokott módon.

Amint letelt a 15 perc, állítsuk át a sütőt grillfunkcióra, és grillezük a paradicsomot meg a sajtot még 5 percig. Végül vegyük ki a sütőből. A paradicsom talán eresztett némi levet, amit a érdemes lecsöpögtetni. Ezen a ponton adjuk hozzá a tésztát. Jól keverjük össze.

Eltarthat egy kis ideig, mire a meleg, olvadt sajt rendesen bevonja a tésztát, legyünk türelmesek. Aztán pedig már tálalhatjuk is!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről