Tulajdonképpen ez a recept sokkal egyszerűbb, mintha panírozott karfiolt készítenénk. Először tisztítsuk meg, majd szeleteljük fel a karfiolt. Igen, az egész fejet.
Így kapunk tenyérnyi (sőt, nagyobb) karfiolszeleteket.
Tegyük őket egy tálba, majd öntsünk rá 400 ml kókusztejet. Tegyük a hűtőbe 2-3 órára, vagy egy éjszakára. Amint a karfiol készen áll a folytatásra, melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Olajozzunk ki egy tepsit, és tegyük rá a kókusztejes karfiolszeleteket. Szórjuk meg egyenletesen fahéjjal, csilipaprikával, sóval és borssal.
Csepegtessünk rá olívaolajat, aztán süssük 30-40 percig, amíg a teteje aranybarnává válik.
A megmaradt kókusztejből merjünk ki 1/3 bögrényi mennyiséget, és öntsük egy serpenyőbe. Adjunk hozzá egy teáskanál koriandert, 1/2 lime levét, 1 teáskanál paprikát, egy kis csilipelyhet. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
Forraljuk fel a keveréket, majd tegyük félre. Amikor a karfiol készen van, tálaljuk a kókusztejes mártással, díszítsük friss korianderrel.