Ezért adjunk mandulát a reggeli zabkásához
![mandula](https://cdn.origo.hu/2023/12/EDs5d-arfQUiU81hsZxGpumHP4XD51Z-gWpGwVBP_AI/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzgxY2FlZDNhZmZhNjQxMzQ5YmY3ZmE3ZWJkOTMwMzBl.webp)
Kattintson a képre, galéria nyílik az egészségügyi előnyeivel!
Összeturmixolhatjuk zöldségekkel, gyümölcsökkel. A benne található természetes olajok krémessé varázsolják a turmixokat. Összetörve zöldségek vagy húsok panírozására is használhatjuk. Az étel enyhén ropogós, kellemesen édes lesz.
A zabkásáknak is kiváló alapanyaga
akár összetörve, akár vaj formájában fogyasztva. És ha már vaj! Otthon is készíthetünk mandulavajat. Emellett a mandula nagyon jól illik a sült zöldséges tálakhoz, a sült krumplihoz, a salátákhoz és természetesen a desszertekhez.
Készíthetünk mandulavajas kenyeret is eperrel és banánnal. Használjunk teljes kiőrlésű vagy rozskenyeret hozzá.
Sőt, a mandulás energiagolyó is egy szuper fogás, ha megéhezünk két étkezés között. De akár fogyaszthatjuk önmagában is, tízóraira vagy uzsonnára egy marékkal elropogtathatunk.