Ez a rebarbarás krémdesszert lett az új kedvencünk
![rebarbarás krémdesszert](https://cdn.origo.hu/2023/12/KF4HLE1ZGqOOeKCcdCfB7-iO_RD1-I9PRDIsgppV-OE/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzY3MTNiNmUyZjdhZjRjOWFhYjI2YzRiZTQ3OTYwNDU5.webp)
A fool egy tradicionális angol desszert, amelyet pürésített gyümölcsből, cukorból és tejszínből készítenek. A krémdesszert kulcsösszetevője eredetileg az egres volt, nem a rebarbara,
most azonban egy picit eltérünk a hagyományoktól.
A desszert elkészítése mindössze fél órát vesz igénybe, és nagyon finom. Aki megkóstolja, azt azonnal leveszi a lábáról.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Mossuk meg, aztán daraboljuk fel a rebarbarát.
Tegyük egy serpenyőbe négy evőkanál cukorral és két evőkanál vízzel.
Főzzük lassú tűzön, amíg megpuhul.
Szükség esetén adjunk még hozzá egy kevés vizet.
Tegyük a maradék cukrot, a narancslikőrt és a habtejszínt egy keverőtálba, és jól dolgozzuk krémesre.
Sűrű, kemény krémet kell kapnunk, amibe aztán forgassuk bele a rebarbara nagy részét.
Tálaljuk poharakba szedve, a megmaradt rebarbarával díszítve.