Ezért ne tegyünk soha forró ételt a turmixgépbe

Karácsony, ajándék, csaléd, Tech, Techbázis
Egy jó turmixgép igazán jó ajándék lehet.
Vágólapra másolva!
A turmixgép egyike azoknak a konyhai eszközöknek, amelyekbe érdemes beruháznunk: sokoldalúan használható, hiszen a dióőrléstől kezdve az ételek pürésítésén át a jégtörésig számos feladatot egyszerűen megoldhatunk vele. A Mindmegette szerint jó befektetés, de érdemes rá vigyázni.
Vágólapra másolva!

Ha körülnézünk a konyhai gépek piacán láthatjuk, hogy sokféle turmixgép közül választhatunk. Vásárolhatunk nagy teherbírású, csúcskategóriás készülékeket, de kicsi, könnyen használható gépeket is, attól függően, mire van szükségünk.

A turmixgép praktikus eszköz, biztosan nem fog a konyhaszekrényben kihasználatlanul heverni, azonban ahhoz, hogy igazán élvezhessük az előnyeit, ne egy rémálom legyen a használata, a testi épségünk se kerüljön veszélybe, és sokáig használhassuk a gépet, egy fontos szabályt be kell tartanunk: soha ne tegyünk forró ételt a gépbe!

Az ok egyszerű: a forró folyadék potenciális veszélyforrás. A turmix teteje a magas hőtől elrepülhet, felrobbanhat a tartály, a gőz súlyos égési sérüléseket okozhat. A meleg ráadásul károsíthatja a turmix késeit, a gép "lelkét".

Egy jó turmixgép biztosan nem fog a konyhaszekrényben kihasználatlanul heverni. Forrás: Origo

A megoldás? Egyszerűen hagyjuk kihűlni az ételt, és utána kis adagokban turmixoljuk le azt – elvégre sokkal könnyebb valamit újra felmelegíteni, mint lekaparni a mennyezetről és a szekrényről...

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!