A köfte, amit itthon sokan török fasírtnak is neveznek, a keleti konyha egyik alapétele. Rengetegféleképpen készítik, de annyi biztos, hogy az alapja mindig darált marhahús vagy bárányhús.
A népszerű hazai portál ezúttal egy sütőpálcikával átszúrt, grillezett verziót mutat be, amelyet balzsamecetes-olívaolajos gránátalmás salátával, valamint citromos-joghurtos mártogatóssal tálal.
A húsimádóknak biztosan nagy kedvence lesz!
Köfte
Hozzávalók:
- 60 dkg darált marhahús
- só
- bors
- 5 dkg pisztácia
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 0.25 tk őrölt szegfűszeg
- 0.25 tk fahéj
- 5 tk cayenne bors
- 0.5 tk római kömény
- 1 tk pirospaprika
- 1 db tojássárgája
- 1 ek olívaolaj
Elkészítése:
- Egy keverőtálba rakjuk a darálthúst. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott pisztáciát, a zúzott fokhagymát és a felaprított vöröshagymát.
- Megszórjuk szegfüszeggel, fahéjjal, cayenne borssal, római köménnyel és pirospaprikával. Végül hozzáadjuk a tojássárgáját. Kézzel vagy villával jól összedolgozzuk.
- A húskeveréket elosztjuk 4 egyenlő részre és hengereket formázunk belőle. A hengereket sütőpálcikával átszúrjuk, kézzel kicsit megnyomkodjuk.
- A grillsütőt vagy a serpenyőt közepesnél magasabb hőmérsékletre hevítjük, lekenjük olajjal, behelyezzük a rudakat és 6-8 perc alatt készre sütjük.
- Tálalhatjuk balzsamecetes-olívaolajos gránátalmás salátával, citromos-joghurtos mártogatóssal.