Így tárolja a krumplit, ha azt szeretné, hogy sokáig friss maradjon
![krumpli, burgonya](https://cdn.origo.hu/2023/12/3yLIbfaTgK8_beSslZV1ClL0fO_QOIf7RrVfBU1pZ-A/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzQ3YjYwMjZjOTE0ODQ5Nzk4MDQyMTA3Y2JhNzUwMTFj.webp)
Az élelmiszerek tárolási módja nagyban befolyásolja azt, hogy meddig lehet őket felhasználni, van, amit hűtőben érdemes tartani, van, amit meg pont hogy nem ajánlott ott tárolni.
Egy időben az a hír terjed a krumpliról, hogy nem szabad hűtőben tárolni, mivel annak hatására extra cukor termelődik a zöldségben,
ami főzés hatására akrilamiddá változik, amit összefüggésbe hoztak a rák kialakulásának kockázatával.
Ezt azonban most egy szakértő, Kate Hall megcáfolta.
A nő állítása szerint a burgonya legjobb tárolási módja az, ha a hűtőszekrénybe tesszük, arra azonban ügyelnünk kell, hogy a gumók ne legyenek nedvesek, mert az könnyen rohadást eredményezhet.
A szakértő elmondása szerint az a legjobb, ha a krumplit csak közvetlenül felhasználás előtt mossuk meg. Kate azt is elmondta, hogy érdemes a krumplit más zöldségektől és gyümölcsöktől elszeparálva tartani, mivel ez is megnövelheti a szavatossági idejét.