A kevert sütemények csodálatosan egyszerűek: összekeverjük a száraz hozzávalókat egy tálban, a folyékonyakat egy másikban, aztán ezeket elegyítjük, sütőformába öntjük, megsütjük, és kész is!
Ennél a sütőtökös kevert sütinél sincs ez másképp, egyetlen különlegessége a citrommáz, amit, mintegy 10 másodperc elkészíteni.
Citrommázas-sütőtökös kevert sütemény
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 15 dkg reszelt sütőtökhús
- 10 dkg barna cukor
- 1/2 tasak sütőpor
- 1 db tojás (M-es)
- 1 dl joghurt (3%-os zsírtartalmú)
- 1/2 dl olívaolaj
- 6 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
- 1 késhegynyi őrölt fahéj
- 1 késhegynyi reszelt szerecsendió
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 db narancs lereszelt héja
A mázhoz:
- 8 dkg porcukor
- 2 ek citromlé
Elkészítése:
- A sütőtökös-citrommázas sütemény tésztájához a tököt meghámozzuk, és lereszeljük, majd lemérjük.
- A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd egyesével hozzáadjuk a többi hozzávalót is.
- A tésztát a kivajazott és kilisztezett sütőformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 50-55 perc alatt készre sütjük.
- A mázhoz simára keverjük a porcukrot a citromlével, és a teljesen kihűlt süteményre csorgatjuk.
Forrás: Mindmegette