Egy kis különlegesség hétvégére: így készül a sárgaborsós, almás csirkemáj bulgurral
2024. április 19. 08:47
Olvasási idő: 3 perc
A család mind a tíz ujját megnyalja majd a sárgaborsós, almás csirkemáj után.
Vágólapra másolva!
Aki könnyen és viszonylag olcsón beszerezhető alapanyagokból szeretné megoldani a hétvégi ebédet, azok számára jó hírünk van: a sárgaborsós, almás csirkemáj bulgurral egy vendégségben, vagy nagyobb családi eseményen is bátran felszolgálható, hiszen laktató és jól mutat az asztalon is. Mutatjuk a receptet.
Sós vízben megfőzzük a sárgaborsót (5-8 perc), közben nagyon vigyázni kell, mert erősen habzik. Nem szabad túlfőzni, mert akkor szétesik.
Kockára vágjuk a vöröshagymát, kevés zsiradékon üvegesre futtatjuk. Hozzáadjuk a szintén kockára vágott csirkemájat, a kicsumázott, felkockázott almát, együtt pároljuk, közben sózzuk, borsozzuk, majoránnával ízesítjük.
Bő fél liter sós vizet forralunk, beleszórjuk a bulgurt, kis lángon főzzük pár percig, majd elzárjuk alatta a lángot. Letakarjuk egy konyharuhával, és negyedórát hagyjuk állni, közben tökéletesen meg fog puhulni, felszívja az összes vizet.
Összekeverve az almás májat a bulgurral halmozva tálaljuk.
Ha további gyors receptekre is kíváncsi, látogasson el a Mindmegette oldalára!
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!