Mutatjuk, hogy melyik természetes cukorpótlót érdemes választani, ha diétázunk
![fehér- és barna cukor, fehérésbarnacukor](https://cdn.origo.hu/2024/05/-3XeRJnpzMxR7T3CB6KmQDzVtzJECpGjyOhZj7eTF5Y/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2NmZjM1M2IxMDU5NjQ5ZmU5MmZmZDYwNmNlYjE4NjMz.webp)
Fotó: Shutterstock/fotorince
A fruktóz, azaz gyümölcscukor a legédesebb cukorpótló, ami természetes formában is megtalálható a gyümölcsökben és a mézben. 30-40%-kal
kevesebbet kell használni belőle, mint a hagyományos cukorból. Viszonylag kalóriaszegény, és glikémiás indexe is jóval alacsonyabb, mint a hagyományos cukoré,
ám fogyókúrázóknak és cukorbetegeknek érdemes csínján bánni vele. Sportolóknak - különösen megterhelő edzés előtt - viszont jó választás.