A Pad Thai a legnépszerűbb thai ételek egyike, hazánkban az utóbbi időben több vendéglő is nyílt, ami főleg ilyen típusú ételeket kínál, ám otthon is könnyedén elkészíthető. A Pad Thai szó szerint fordítva azt jelenti, hogy „thaiföldi módra kevergetve sült tészta”. Kiváló választás azok számára, akik életükben először kóstolnak thai ételeket, nagy valószínűséggel ízleni fog nekik.
A pad thai alapja pirított rizstészta, állandó összetevői a tojás, a tofu, a babcsíra és a földimogyoró, ám szokás még különféle hús-és zöldségfélékkel variálni, például csirkével, garnélával, gombával, sárgarépával, hagymafélékkel vagy káposztával.
Lime-lé, tamarind paszta, halszósz és pálmacukor gondoskodik az egzotikus, édeskés-savanykás ízvilágról, chiliből kevés kell bele, ha csak nem szeretnénk, hogy igazán csípős legyen.