Íncsiklandó sütemény a hétvégére: így készül az epres-rebarbarás pite vele sült mascarpone krémmel

epres-rebarbarás pite
Egyszerű és nagyon finom: epres-rebarbarás pite vele sült mascarponekrémmel
Fotó: Vidék íze magazin
Vágólapra másolva!
A szezonális hozzávalókból készült ételeknek egész egyszerűen nincs párja, hiszen kizárólag ekkor érezhetjük az ízek valódi összetettségét. Jelenleg az epernek van szezonja, így mi is epres sütemény receptjét hoztuk ma el.
Vágólapra másolva!

Az eper és a rebarbara párosát érdemes kihasználni, amíg még tart a szezon. Egyszerű, mégis látványos és persze remek ízű ez pite, amit a mascarpone tesz szaftosabbá.

Epres-rebarbarás pite vele sült mascarpone krémmel

Hozzávalók:

  • 20 dkg eper
  • 10 dkg rebarbara
  • 250 g mascarpone
  • 260 g liszt
  • 3 tojás
  • 180 g cukor
  • 80 g vaj
  • 70 g tejföl
  • fél dl olaj
  • 1 ek. citromlé
  • 2 tk. sütőpor

Elkészítése:

  1. Habosra keverjük a puha vajat 150 g cukorral, majd egyesével beledolgozzuk az egész tojásokat. Egy másik tálban összekeverjük a tejfölt, az olajat és a citromlevet. Egy harmadik tálban a lisztet összevegyítjük a sütőporral. Végül fakanállal alaposan összedolgozzuk a három tál tartalmát.
  2. Egy 24 cm átmérőjű kerek forma aljába sütőpapírt szabunk. Belesimítjuk a tészta háromnegyedét. A mascarponét habosra keverjük a maradék cukorral, óvatosan rákenjük a nyers tésztára. Az epret és a rebarbarát megtisztítjuk, apróra vágjuk, ennek is a háromnegyedét rászórjuk a krémre. A tetejére simítjuk a maradék tésztát, és rászórjuk a maradék gyümölcsöt.
  3. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 40-50 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, megszórjuk porcukorral, és cikkekre vágjuk.

Ha további ínycsiklandó sütemények receptjeire is kíváncsi, keresse fel a Mindmegette oldalát!

epres-rebarbarás pite
Egyszerű és nagyon finom: epres-rebarbarás pite vele sült mascarponekrémmel
Fotó: Vidék íze magazin

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről