Ínycsiklandó desszert hétvégére: így készül a legfinomabb hagyományos tejszelet

Tejszelet
Magyarország szinte minden szegletében szép számban élnek a könnyű sütemény rajongói.
Vágólapra másolva!
Magyarország szinte minden szegletében szép számban élnek a könnyű sütemény rajongói, ez pedig aligha véletlen, kevés felemelőbb érzés van ugyanis, mint ebéd után a hűtőszekrényben várakozó nagy tepsi házi finomságot felszelni és utána egy csésze kávéval elfogyasztani. Mutatjuk, hogyan készül.
Vágólapra másolva!

A tepsis sütiket nem véletlenül szeretjük: amellett, hogy jóízűek, nem kell számolgatni, biztosan jut belőle a váratlan vendégeknek, sőt másnapra is. 

A tejszelet elkészítése nem olyan egyszerű, mint egy kevert tésztáé, és nem leszel meg vele gyorsan, de érdemes megsütni – a siker garantált!

Hagyományos tejszelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek. kakaó
  • 2 ek. méz
  • 2 nagyobb tojás
  • 1 csipet só
  • 45 dkg liszt
  • 1 kk. szódabikarbóna

A krémhez:

  • 7 dl tej
  • 2 csomag tejszínízű pudingpor
  • 1 ek. liszt
  • 2 dl tejföl
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor

A tetejére:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • tejszín, vagy olaj

Elkészítése:

  1. A tésztával kezdjük: a liszt és a szódabikarbóna kivételével mindent összefőzünk gőz felett. Hozzágyúrjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet, fél órára hűtőbe tesszük. Utána kettéosztjuk, vékonyra sodorjuk, és két nagy, vékony lapot sütünk belőle 180 fokos sütőben.
  2. Amíg hűl, elkészítjük a krémet. Összekeverjük a pudingport és a lisztet kevés hideg tejjel, majd felfőzzük a többi tejben. Még melegen hozzákeverjük a két deci tejfölt. Habosra keverjük a puha vajat a porcukorral, majd hozzádolgozzuk a kihűlt pudingos krémhez.
  3. Betöltjük a krémet a két lap közé. Legalább egy éjszakát hagyjuk állni, hogy a lapok felpuhuljanak, és szépen lehessen szeletelni. Végül olvasztott csokival bevonjuk a tetejét.

Tippek és trükkök:

  • A viszonylag kemény tésztát két sütőpapír között tudjuk szépen kinyújtani. Ha kisült, még melegen vágjuk le a széleket, mert ha kihűlt, nagyon törik.

Ha további receptekre is kíváncsi, létogasson el a Mindmegette oldalára!

Tejszelet
Magyarország szinte minden szegletében szép számban élnek a könnyű sütemény rajongói.
Fotó: Vidék íze magazin



 



 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről