Ha így készíti a körözöttet, új dimenzióba helyezi a népszerű szendvicskrémet
![körözött](https://cdn.origo.hu/2024/06/xGqChfvTbH5ryvvteB73-_EZSqMxubOL0v0r0l6TqIQ/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Q3NDNkNTRhMDAxOTQ4M2FhMTY2NDBiODIyNDEyYTQ4.webp)
A körözött, vagy ahogy külföldön hívják, liptauer egy őrölt pirospaprikával és köménymaggal elkevert túrókrém, amelyet elsősorban juhtúróból készítenek (ez a liptói túró), vagy fele-fele arányban juhtúróból és tehéntúróból kevernek. Sokan csak friss tehéntúrót használnak a készítéséhez, és meg kell mondanunk, abból is nagyon finom.
A jó körözött titka a fűszerezés, és van, ami nélkül soha nem lesz tökéletes a körözött: ez pedig a köménymag.
A köménymag megosztó, hiszen van, aki nem szereti vagy aki nem hiányolja a körözöttből, de a többség szerint mégiscsak ettől lesz igazán körözött a túróból. Amit viszont tényleg kevesen tudnak: egy csipetnyi tárkonytól még mennyeibb lesz a végeredmény.
Hozzávalók:
Elkészítése:
Ha további konyhai praktikákra is kíváncsi, látogasson el a Mindmegette oldalára!