Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Gyors és finom ételek, amelyekről meg nem mondaná, hogy maradékból készültek

ételek/kolis kaják, Tejfölös-sajtos-párizsis rakott tészta, Macaroni bake with ham and peas
Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
Talán mindannyian jártunk már úgy, hogy nem tudtunk mit kezdeni a hűtőszekrényben felhalmozódott hétvégi maradékokkal, végül fájó szívvel a kukába vagy a vécébe borítottuk őket. Hogy ez többé ne történjen meg, mutatunk néhány izgalmas receptet, amelyekben közös, hogy kis kreativitással a maradék újrahasznosításából készültek. Ne feledjük, az így készült étel nemcsak takarékos, de gyorsabb is: nem kell órákat töltenünk a tűzhely előtt, ha az alapanyagok nagy része már eleve feldolgozott. Kiválóan újrahasznosíthatók így a maradék köretek, húsos raguk, megszáradt péksütemények.
Vágólapra másolva!

Gulyásleves maradék pörköltből

Kiváló gulyáslevest készíthetünk a maradék marha-vagy sertéspörkölt felhasználásával, némi zöldségfélével, hegyes erős paprikával, fűszerekkel,

esetleg csipetkével vagy bármilyen egyéb tésztafélével kiegészítve.

Hozzávalók:

  • 30 dkg maradék pörkölt
  • 1 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1/2 zellergumó
  • 2 kisebb burgonya
  • zeller és petrezselyemzöld
  • csípős paprikakrém vagy hegyes erős paprika ízlés szerint
  • köménymag
  • só, bors, fűszerek
    Elkészítés:
    A zöldségeket összevágjuk, némi ételízesítővel feltesszük főni vízben, belerakjuk a zeller-és petrezselyemzöldet és a csípős paprikát.

Ha a zöldség már majdnem puha hozzáadjuk a zöldséget és a 2 összevágott krumplit, fűszerezzük, majd készre főzzük.

Ezután ízlés szerint gazdagíthatjuk csipetkével vagy más tésztafélével - például tarhonyával - ha szeretjük, magában, egy szelet friss, puha kenyérrel is isteni.

Maradékmentő receptes képek, Maradékmentőreceptesképek, Gulyásleves (pörköltből)
Fotó: AFP / foodcollection via AFP/Above
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről