Mutatjuk, hogyan készül a legfinomabb diétás cseresznyelekvár
![cseresznyelekvár](https://cdn.origo.hu/2024/06/za72mlgadZuo_qIAOarOTsgQ8J1IIuiczIbBM8gDHus/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzg4MDg3MmRlZjc3MTQxNjViNzk2NmNlNWY2NjZlMDVm.webp)
Minden családnak megvan a régi, jól bevált lekvárreceptje, de a változást senki sem tudja megkerülni.
Egyre nő az igény a cukor nélkül tartósított dzsemek iránt, így muszáj bővíteni a családi recepttárat. Most egy olyan cseresznyelekvár-receptet mutatunk, ami nagyon gyorsan és cukor hozzáadása nélkül készül.
A klasszikus házi lekvár gyümölcsdarabokból és fehér cukorból készül, 1:1 arányban. A gyümölcsökben lévő pektin, ami oldható rost, „befogja” a folyadékot és gélt képez. Mivel egyes gyümölcsökben, köztük a cseresznyében is, kevés a természetes pektin, szükség lehet pektinporra vagy más zselésítő anyagra, hogy a lekvár összeálljon.
Ha nem szeretnénk finomított cukrot vagy pektint hozzáadni a dzsemhez, mindössze két dologra lesz szükségünk: finom, érett cseresznyére és őrölt lenmagra.
A cseresznye cukortartalma magas, míg a lenmag sok oldható rostot tartalmaz, amelyek helyettesítik a pektint. Érdemes először egy kis adagot készíteni, és ha ízlik, akár nagyobb mennyiséget is bevállalhatunk.
Hozzávalók:
Elkészítése:
Cseresznyelekvár tippek:
Ha további praktikus receptekre is kíváncsi, látogasson el a Mindmegette oldalára!