Így tárolja az uborkát, hogy tovább friss maradjon

Vágólapra másolva!
A hűtőszekrényben tárolt kígyóuborka könnyen megfonnyad és megpuhul a belseje, pedig azt gondolnánk, hogy ez a legjobb tárolási módszer. A szakértők azonban azt vallják, hogy nem ez a legjobb megoldás.
Vágólapra másolva!

Annak érdekében, hogy az ételek hosszabb ideig frissek maradjanak a nyári hónapokban, gyakran előfordul, hogy igyekszünk mindent a hűtőszekrényben tárolni. 

Vannak azonban nagyon népszerű és gyakori élelmiszerek, amelyeket a szakértők szerint soha nem szabadna hűtőszekrényben tárolni.

A WhichUK felfedte azt az öt meglepő ételt, amelyek esetében teljes mértékben kerülnünk kell a hűtőszekrényben való tárolást, beleértve az uborkát is. Az alacsony,hideg hőmérséklet a hűtőszekrényekben megváltoztathatja az ételek állagát és ízét. Szerencsére vannak megfelelőbb módszerek ezeknek a tárolására - írja a Mirror.

Tehát miért tartsa távol az uborkát a hűtőszekrénytől? A WhichUK Instagramján a szakértők azt mondták: "A hideg időjárás hatására a külső réteg összezsugorodik, belül pedig puhává válhat." A pépes uborka elkerülése érdekében inkább egy gyümölcsszekrényt vagy egy tálat helyezzen el a konyhapulton.

 

Paradicsom

paradicsom, kvíz
Képünk illusztráció. Fotó: pixabay.com

Ugyanaz, ami az uborkával történik, megtörténhet a paradicsommal is, mivel az alacsony hőmérséklet megváltoztatja az állagát és az ízét. Mindössze annyit kell tennie, hogy szobahőmérsékleten tárolja őket.

 

Hagyma

hagyma, hagymák
Képünk illusztráció. Fotó: Pixabay

A videóban tanácsot adtak a hagyma tárolására is. Azt mondták: 

„Észrevette már valaha, hogy a hagymája megpuhul és megpenészedik, ha hűtőszekrényben tartja? Ezt a hűtőben lévő nedvesség okozza.

„Ehelyett tárolja őket hűvös és száraz helyen. A szeletelt vagy apróra vágott hagymát azonban hűtőszekrényben érdemes tartani. Csak győződjön meg róla, hogy egy zárt dobozban van."

 

Banán

banán
Képünk illusztráció. Fotó: Giorgio Trovato/ Unplash

Minden áron tartsa távol a banánt a hűtőszekrénytől. Néhány gyümölcsöt jó hűtőszekrényben tartani, például az apró bogyós gyümölcsöket és a citrusféléket. De ne pazarolja a helyet a banán hűtésére. A banán megfeketedik, ha hűtőszekrényben tárolja. Ehelyett tartsa a banánt valami sötét és hűvös helyen. Szekrényben vagy a szokásos gyümölcstálban.

 

Kenyér

kovászos, kenyér
Képünk illusztráció.
Fotó: Bukhta Yurii / Shutterstock

Eltávolodva a gyümölcsöktől és zöldségektől, egy másik élelmiszer, amelyet érdemes távol tartani a hűtőszekrénytől, az a kenyér. Bár azt gondolhatja, hogy hosszabb ideig frissebb marad, ez sajnos nem igaz, ugyanis a kenyér hűtőben tárolása valójában kiszáríthatja azt. A kenyér kiszáradása pedig a kenyér ízének elvesztéséhez vezethet – ezt pedig senki sem akarja. Inkább a kenyértartóban tartsa a kenyereket.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről