A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Szerzői jogok megsértése miatt beperelték az MP3.comot<br/>

Vágólapra másolva!
Az amerikai lemezkiadókat tömörítő szövetség, a RIAA január 21-én keresetet nyújtott be az MP3.com ellen, amiben több milliárd dollár kártérítést követelnek szerzői jogok megsértése miatt.
Vágólapra másolva!

Az MP3.com január elején indította el a MyMP3 névre keresztelt szolgáltatását. Minden regisztrált felhasználó egy Beam-It nevet viselő szoftver segítségével összeállíthatja a jogtiszta, megvásárolt audiolemezeinek listáját, és ezek után hozzáférhet a lemezek digitális, tömörített másolatához a MyMP3 oldalain.

A RIAA azzal vádolja az MP3.comot, hogy az online katalógusok összeállításával és közzétételével sérti a művészek és a kiadók jogait, és lemezenként 750-150 000 dollár kártérítést követel, ami a 45 ezer korongot tartalmazó gyűjteményt alapul véve több tízmilliárd dollár is lehet.

Az MP3.com vezetője, Michael Robertson elmondta, harcolni fognak a RIAA ellen, ugyanis semmi törvénybe ütközőt nem lát abban, ha valaki az általa megvásárolt lemez hanganyagát interneten keresztül bárhonnan elérheti. Robertson szerint a Beam-It igen nagy biztonsággal képes megállapítani, hogy a CD-lemezek valóban a felhasználó birtokában vannak-e, inkább abban látja a problémát, hogy a lemezpiac vezetői továbbra sem képesek meglátni és felfogni az internet világában rejlő lehetőségeket. Úgy hiszi, az új szolgáltatásuk ösztönzően fog hatni a vásárlókra.

A RIAA más internetes műsorszórással és online zenei kollekciókkal foglalkozó cégek elleni is háborút folytat. A szövetség decemberben perelte be a Napster.comot, amiért lehetővé tették a felhasználóknak, hogy egymás számítógépén található mp3 formátumú zenei anyagokhoz kölcsönösen hozzáférjenek, és az AOL-lal is perben állnak az internetes rádióadásokkal kapcsolatban.

(c|net)

Ajánló:

Az [origo] MP3 portálja

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!