A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

MP3.com: ha harc, hát legyen harc<br/>

Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, az MP3.com nem ijedt meg attól, hogy az amerikai lemezkiadókat tömörítő szövetség, az RIAA beperelte. Sőt, az online zenei szolgáltató arra biztatja látogatóit, hogy minél többen használják a kifogásolt szolgáltatást, és töltsék fel CD-ik zenei anyagát az internetre.
Vágólapra másolva!

Az MP3.com felszólította regisztrált tagjait, hogy a "saját jogaik" védelme érdekében segítsék a szolgáltató harcát a lemezipar ellen. Ezt oly módon tudják megtenni, hogy minél több lemezt helyeznek el a My.MP3.com címen, mert ezzel erősítik a megvádolt szolgáltató pozícióját - állítja az MP3.com.

"Ha csak tíz embernek mesélsz a szolgáltatásunkról, és ezt ők is megteszik, akkor egy egész hadseregünk lesz zenerajongókból, akikkel a jó ügyért harcolhatunk" - áll a felszólításban.

Mint arról korábban már beszámoltunk, minden regisztrált felhasználó egy Beam-It nevet viselő szoftver segítségével összeállíthatja a jogtiszta, megvásárolt audiolemezeinek listáját, és ezek után hozzáférhet a lemezek digitális, tömörített másolatához a MyMP3 oldalain.

A RIAA azzal vádolja az MP3.comot, hogy az online katalógusok összeállításával és közzétételével sérti a művészek és a kiadók jogait, és lemezenként 750-150 000 dollár kártérítést követel, ami a 45 ezer korongot tartalmazó gyűjteményt alapul véve több tízmilliárd dollár is lehet.

A vádakra válaszul Michael Robertson, az MP3.com elnök-vezérigazgatója nyílt levelet intézett Hilary Rosenhez, az RIAA vezetőjéhez.

"Az a kérdés, hogy kié a zene" - írja Robertson. - "Miután a vásárló megvett egy CD-t, a zeneipar megmondhatja neki, hol és hogyan, milyen technológiát alkalmazva hallgathatja meg azt? Hogy használhat-e új, internetes technológiákat a zenehallgatáshoz?"

Az internetezők jelenleg napi átlagban ezer CD-t töltenek fel a Beam-It segítségével a My.MP3.comra.

(Wired)

Ajánló:

A hely, ahová feltölthetjük zenéinket, hogy aztán bármely internetre kapcsolódó PC-ről meghallgathassuk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!