A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Scour Exchange - a Napster legújabb konkurenciája<br/>

Vágólapra másolva!
Új, MP3 fájlok cseréjére szolgáló szoftver jelent meg az interneten, a Scour.net weboldalain, amely a Napsterhez, vagy a nemrég közzétett Gnutellához hasonlóan multimédia fájlok online cseréjére alkalmas. Mindhárom szoftver az IP hálózat adottságait kihasználva az interneten keresztül, de attól elkülönülve utaztatja az MP3-as fájlokat a világ egyik pontjáról a másikra.
Vágólapra másolva!

Jelenleg a Scour.net hálózatára mintegy 400 felhasználó csatlakozik, megközelítőleg 44 000 MP3 formátumú zeneszám tölthető le. A gyors növekedésnek azonban semmi sem állhat útjába, hiszen a szoftver jövendő verziói, tanulva elődei hiányosságaiból újabb funkciókat (csevegést, valamint a kikapcsolt számítógépeken található multimédia anyagok kereshetőségét) is tartalmazni fog.

A Scour Exchange képernyője

Mint már korábban beszámoltunk róla, a konkurens szoftverek ellen több szervezet is fellépett, a Napster betiltása érdekében jelenleg is eljárás folyik, ugyanis a lemezipar képviselői úgy vélik, az illegálisan terjesztett MP3 formátumú fájlok miatt a kiadók és a szerzők jelentős bevételtől esnek el.

A Gnutella, amelynek fejlesztését az AOL berkein belül kezdték meg, szintén jelentős mennyiségű kritikát és fenyegetést kapott különféle szervezetektől. Bár az AOL leállította a szoftver további tökéletesítését, ennek ellenére a kód kiszivárgott és elkészült egy működőképes, "fapados" verzió.

A Scour Exchange-t, meglepő módon, eddig elkerülték a bírálatok. A fejlesztő cég reméli, hogy egyre többen és többen fognak belépni hálózatába. Ezt egyrészt a már említett plusz funkciókkal, valamint egy nyílt fejlesztési programmal szeretné elérni. A Scour.net a kliensszoftvereket ugyanis a Windows mellett több plattformra, így BeOS-ra és Linuxra is elkészíti.

(c|net)

Ajánló:

A legújabb trónkövetelő honlapja

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!