A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

500 MB háttértároló MP3-as zenéknek 10 dollárért<br/>

Vágólapra másolva!
A DataPlay megoldotta azoknak a zenekedvelőknek a problémáját, akik hordozható digitális lejátszóikon teljes albumokkal kívánnak útra kelni: olyan diszket kínál a gyártóknak, amely mintegy 10 órányi, digitálisan tömörített zeneanyag tárolására képes.
Vágólapra másolva!

Gyufásdoboz méretű optikai
lemez 500 MB kapacitással

A lemezipar felkérte a gyártót, hogy tegye egyszer írhatóvá a diszkeket, ugyanis ez biztosítani tudná a zenei anyagok sérthetetlenségét. A vásárlók ezzel természetesen nem értenének egyet - vélik elemzők -, mert az emberek kevéssé érdeklődnének egy CD-hez hasonló, csupán más médiát használó technológia iránt. A digitális MP3-lejátszók legnagyobb vonzereje jelenleg ugyanis pontosan az, hogy tulajdonosa kedvére cserélheti a memóriájában őrzött zenefájlokat.

A vállalat a miniatűr lemezeket természetesen nem csak zenei albumok, hanem elektronikus könyvek, digitális fényképek, valamint számítógépes adatok, dokumentumok és játékprogramok tárolására is ajánlja.

A DataPlay több kiadóvállalattal és a hordozható eszközöket gyártó cégekkel is folytat tárgyalásokat. Jelenleg ezek még igen kezdeti szakaszban vannak, azonban jóslatok szerint a technológia még 2001 tavasza előtt forgalomba kerül. Valószínűleg elsőként a digitális fényképezőgépekben fog megjelenni.

(WiredNews)

Ajánló:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!