A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
5
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
HUNMagyarország
10:35VízilabdaVesztes SF 1-Vesztes SF 2
HUNMuszukajev Iszmail
12:10BirkózásIslam Dudaev-Iszmail Muszukajev
NyílNyíl

A Hitachi DVD-kamerát dob piacra<br/>

Vágólapra másolva!
A Hitachi America bejelentése szerint a DZ-MV100A jelű camcorder már január végén az áruházak polcaira kerül. Ez lesz az első olyan digitális kamera, amely DVD-RAM-ra készíti felvételeit.
Vágólapra másolva!

Az újdonság elemzők szerint eleinte nem fog sikert aratni. Az eszköz általános elterjedéséhez ugyanis olcsóbb DVD-RAM-lemezekre lenne szükség, de ezek ára csak lassan fog olyan szintre csökkeni, amit a vásárlók széles rétege is meg tud fizetni.

Maga a kamera körülbelül 2000 dollárba fog kerülni, ami szintén túl drága az átlagos fogyasztónak. A kétórányi film tárolására alkalmas, 2,8 gigabájtos lemezeket 20-30 dollárért lehet majd megvenni. Ráadásul a 8 centiméteres DVD-RAM-lemezeket, amelyek kisebbek a "műsoros" DVD-knél, a legtöbb házi DVD-lejátszóval nem lehet megnézni.

A Hitachi ezzel szemben arra számít, hogy hamarosan megjelennek a piacon olyan lejátszók, amelyek tudják olvasni a DVD-RAM-ot.

A gyártó azért döntött a DVD-RAM mellett, mert kétszer olyan gyorsan tud információt rögzíteni, mint a másik két írható DVD formátum, a DVD-R és a DVD-RW. Míg egy DVD-RAM-lemezt százezerszer lehet felülírni, egy DVD-R- vagy DVD-RW-lemezt csupán 1000 alkalommal.

A DVD-RAM nemcsak a film tárolására alkalmas, de az azonnali szerkesztést is lehetővé teszi, sőt meg is könnyíti, mivel egyszerűen lehet előre-hátra ugrani a "vágandó" felvételben. A kamerával 1,9 megapixel felbontású fényképeket is lehet készíteni.

A Las Vegas-i CES 2001 rendezvényen a Panasonic is előállt egy hasonló készülékkel, a VDR-M10-zel, amelyet tavasszal kezd forgalmazni.

(c|net)

Ajánló:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!