A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

A Windows 95 befejezte küldetését<br/>

Vágólapra másolva!
A Mir űrállomáshoz hasonlóan a Microsoft történetének legsikeresebb szoftverét, a Windows 95-öt is kivonják a forgalomból. A szoftveróriás nem újítja meg a licenceket, így a számítógépgyártók nem telepíthetik többé fel eladott gépeikre ezt az operációs rendszert. Ennek ellenére a Win95 még évekig köztünk marad, mielőtt végleg eltűnne.
Vágólapra másolva!

A licencek december 31-ével jártak le, idén azonban - szemben az előző évek gyakorlatával - a Microsoft már nem kívánja megújítani őket. A szoftveróriás közlése szerint ennek oka az, hogy a Windows 95-öt nem fejlesztik tovább, helyét a Windows Me, a 2000 és a 98 veszi át.

A Dell Computers a nagyobb gyártók közül elsőként jelentette be, hogy gépeire nem telepít többé Windows 95-öt, valamint azt is közölte, hogy a jövőben azoknak az ügyfeleknek, akiknek segítségre van szüksége az operációs rendszerrel kapcsolatban, a Microsofthoz kell fordulniuk.

A Windows 95 a Microsoft legnagyobb csinnadrattával bevezetett terméke volt. 1995 nyarán a világ minden pontján reklámkampány hirdette megjelenését, a Rolling Stones Start Me Up slágerével kísért tévéreklámot több millióan látták, a szoftveróriás saját dicsőségét hirdetve logóját vetítette a felhőkarcolókról a fellegekre. Az emberek pedig tömött sorokban álltak az éjfélkor nyitó üzletek ajtajai előtt, hogy elsőként vihessék haza a Microsoft új, 32 bites operációs rendszerét.

A Windows 98 és a Me megjelenését nem kísérte ekkora siker. Elemzők szerint ennek oka az, hogy az utóbbi szoftvercsomagok viszonylag kevés lényegi újítást tartalmaznak a Windows 95-höz képest, és a felhasználók nem érzik szükségességét, hogy lecseréljék bevált, működő operációs rendszerüket az újabbakra.

Természetesen az újabb eszközök megjelenése ki fogja kényszeríteni ezt a lépést is, hiszen a nyomtatókat, szkennereket, alaplapokat és más PC alkatrészeket, perifériákat gyártó vállalatok meghajtóprogramjaikat már csak a Windows újabb változataihoz készítik el.

A Windows 95 egyedül az OEM-gyártóktól lesz megvásárolható, vagyis azoktól az üzletektől, akik kész részegységekből állítják össze számítógépeiket. A Microsoft az operációs rendszert erről a csatornáról is ki fogja vonni, azonban ez várhatóan 2001 vége előtt nem következik be.

(c|net)

Ajánló:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!