A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

SnagIt v6.1 teszt: képlopás mesterfokon

Vágólapra másolva!
A TechSmith képlopó szoftvere sokkal többre képes annál, mint azt elsőre gondolnánk. A képek mellett videók lementésére is alkalmas, és beépített képszerkesztőt is tartalmaz.
Vágólapra másolva!

A képernyő tartalmának elmentése nem újkeletű probléma, hiszen az otthoni számítógépek elterjedésével egyre többen szerették volna kilopni, azaz egy grafikus fájlba kimenteni a monitoron látható képet. A képlopó, angolul Screen Capture szoftverek a DOS-korszakban egyszerűk voltak: megbújtak a számítógép memóriájában, és egy adott billentyűre, vagy billentyű kombinációra a merevlemezre került a kép. Már ha került, ugyanis ezeknek a programoknak a hatékonysága nagyban függött a videokártyától és persze a programtól. A memóriakiosztásról nem is beszélve. Windows-os programoknál sokkal egyszerűbb a helyzet, de itt is akadnak gondok: DirectX, DVD, DOS. A képlopás talán egyik legnagyobb mestere, a SnagIt sem mentes a hibáktól, mindenesetre szolgáltatásait nézve még egy tolvaj is megirigyelné.

Kényelem öt változatban

A SnagIt elindítása után a baloldalai panelen találhatjuk a legfontosabb elemeket: ezekkel határozzuk meg a képlopás milyenségét. Az öt fontos eszköz (Tools): Image Capture (képlopás - teljes kép, ablak, behatárolt terület), Text Capture (a képen található szöveges információk egy text fájlba kerülnek - OCR), Video Capture (a monitoron végbemenő folyamatokat avi-ban menti, akár hanggal együtt), Web Capture (képlopás után FTP-re, webszerverre küldi a képet), Printer Capture (a képet azonnal kinyomtatja).


A főpanelen található eszközök mellett a program beállítását a felső menükkel végezhetjük el. Az Input menüben beállíthatjuk a képlopás területét (teljes képernyő, ablak, aktív ablak, terület, fix terület, menü stb.), valamint azt, hogy egy képről több területet lopjunk ki (Multiple Area). Az Output menü az elmentett képek elküldésének helyét mutatja: nyomtatásra, vágólapra, fájlba, levélmellékletnek, webre stb. Ugyancsak az Output menüben találjuk a képek beállításait (Properties), ahol meghatározhatjuk az alapértelmezett nyomtatót vagy az elmentendő képformátumot. Következő menü a Filters, vagyis a szűrő beállítások, ahol a már kilopott képen azonnal végrehajtandó műveleteket állíthatjuk be: színkorrekció, konvertálás, grafikai effektusok stb. Végére az Options menü maradt, amiben a program beállításait végezhetjük el: Hotkeys (billentyűkombináció a képlopáshoz).

Extra szolgáltatások

A SnagIt számtalan kényelmi szolgáltatással rendelkezik. Ilyen például a beépített képszerkesztő, ami nem más, mint a program Preview része - alapbeállításban egyből ide kerül a kép, és innen mentjük el. A programban találhatunk még egy bemutató-szerkesztőt (SnagIt Studio), melynek segítségével egyszerű prezentációkat készíthetünk. Utoljára, de nem utolsósorban a SnagIt remek képnézővel és képrendezővel rendelkezik, ez a Catalog.

SnagIt gondok

Mint azt említettük, a program korántsem mentes hibáktól, ami azonban éppen úgy igaz más capture szoftverekre is. Képlopási gondok lehetnek például a DVD filmeknél, illetve a Media Player és RealPlayer használatánál. Ennek ellenére a SnagIt egyszerűen használható a program, mely képek (DOS, Windows, DirectX) és folyamatok rögzítésére (avi, hang) valamint ezek elmentésére remekül használható.

SnagIt jellemzők

- Képlopás Windows programból.
- Videók, készítése hanggal együtt
- Beépített képszerkesztő
- Multimédia-szerkesztő
- A képek elküldése levélben
- Képekben található szöveg elmentése (OCR)
- Képek elküldése: FTP, Web.
- Közvetlen nyomtatás
- Képkategorizálás

Letöltés:

[origo] SzoftverBázis - SnagIt

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!