A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A weblap a Forza Nuova szélsőjobboldali szervezet kezelésében volt. A szolgáltató Pisa környékén muködött, így az ottani illetékes vizsgálóbíró hozta meg az internetes anyag betiltására vonatkozó intézkedést. A rendőrség megkezdte a nyomozást a Forza Nuova számos olyan aktivistája ügyében, akinek köze lehetett az internetes anyag megszervezéséhez és megszerkesztéséhez.

A zsidóságot gyalázó honlapon a náci időket is megszégyenítő otrombaságokat lehetett látni. Maga a címlap egy földgömböt ábrázolt, amelyet egy hatalmas pók hálózott be a "cionista világhatalmat" jelképezve. A kép mellett "Az okkult erők, amelyek kormányozzák a világot" mondatot lehetett olvasni.

Az újfasiszta szervezet keresztesháborút hirdet a világhálón keresztül a "cionista megszállás" ellen. Az oldalakon elhelyezett linkek elvezetnek olyan szövegekhez, amelyek híres embereknek - például Senecának vagy Napóleonnak - tulajdonított antiszemita idézeteket tartalmaznak. Egy helyütt az a mondat olvasható, miszerint a múltban a zsidó körökben dívott az emberáldozat.

A rendőrség körözést adott ki a Forza Nuova több tagja ellen, a razzia során különféle fasiszta jelképeket kobzott el, köztük horogkeresztes feliratokat, továbbá olyan dokumentumokat, amelyekben Adolf Hitlert az "évezred legnagyobb emberének" minősítik. A hatóságok olyan iratokat is találtak, amelyek egyértelmuen bizonyítják a Forza Nuova kapcsolatait a hasonló szellemű külföldi - elsosorban osztrák, német és orosz - csoportokkal.

Olaszországban 1993-ban lépett életbe az úgynevezett Mancino-törvény, amely három évig terjedő börtönbüntetéssel sújtja azokat, aki az etnikai, erkölcsi vagy vallási alapon történő diszkriminációt hirdetik.

(MTI)

Ajánló:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!