A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A bíróság egy rajongói klubnak ítélte a brucespringsteen.comot

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A döntés szerint a kanadai Jeff Burgar és a Bruce Springsteen Club nem sértette meg sem a törvényt, sem a népszerű zenész jogait azzal, hogy bejegyezte a vitatott domaint.

Az ENSZ égisze alatt működő Szellemi Tulajdon Világszervezete (WIPO) életében ritkának mondható az ilyen jellegű ítélet. Eddig egyedül Sting könyvelhetett el hasonló vereséget a választott bíróság előtt. Julia Roberts, Nicole Kidman, Madonna, Isabelle Adjani, Alain Delon és Jimi Hendrix örökösei egyaránt nyertek már itt olyan esetekben, amikor valaki nyerészkedés céljából jegyzett be a nevüket tartalmazó internetes címeket.

Csakhogy a Főnök esetében a bíróság szerint ez a helyzet nem állt fent. A bíróság úgy ítélte meg, az alperesek sikeresen bebzionyították, hogy joguk van a dominnévhez, míg Springsteen nem tudta bizonyítani, hogy Burgar és a klub rosszhiszeműen használná azt. A sztár például semmiféle bizonyítékot sem tudott felmutatni arra nézve, hogy az alperesek megpróbálták volna értékesíteni a domaint.

A WIPO-hoz 1999 decembere óta 2000 domain-ügy vádiratát nyújtották be. Eddig mintegy 1300 tárgyalás zárult le, és az ítéletek nyolcvan százaléka szólt arról, hogy a domaint át kell adni.

(ZDNN)

Ajánló:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!