USA: leterhelt online hírcsatornák

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A World Trade Center és a Pentagon elleni támadás után sok helyen soha nem tapasztalt online forgalmi adatokat mértek, de ezzel együtt az is nyilvánvalóvá vált, hogy a jövőben várható - a jelenleginél jóval nagyobb - internetes forgalom számára a mai infrastrukturális keretek szűknek bizonyulhatnak.

Bár a támadások utáni keddi időszakban nagymértékben lelassult az amerikai webes hírszolgáltatás, a szakemberek túlnyomó többsége elégedett a mutatott teljesítménnyel. A Microsoft és az NBC televízió-hálózat közös híroldalának főszerkesztője, Merryl Brown szerint szolgáltatásuk gyorsaság és pontosság tekintetében az egyéb elektronikus és az írott sajtó bármelyik szereplőjével felveszi a versenyt. A krízishelyzet során sokan próbáltak az interneten keresztül információkat szerezni: az előzetes számítások szerint az msnbc.com 13-15 millió látogatót vonzott, ami több mint kétszerese az eddigi nézettségi csúcsnak.

Brown elmondta, hogy az ilyen és ehhez hasonló események minden online hírszolgáltató számára nehézségeket jelentenek. Hozzátette: az efféle tapasztalatok megszerzése és a megfelelő technológiai fejlesztések nagymértékben javíthatják a híroldalak minőségét. Brown vélekedése szerint a piaci verseny hatása ezen a téren is tapasztalható lesz, és a legjobbak térnyerésével "a búza elválasztódik az ocsútól".

A kritikus órákban drasztikusan megnövekedett forgalom miatt lelassult elérésen több eszközzel is megpróbáltak segíteni. A FoxNewsnál a kapacitás növelésére szervereket kértek kölcsön a cég többi részétől, míg több hírszolgáltatónál a letöltést lassító elemeket - így a képeket, az interaktív elemeket, néhány helyen a hirdetéseket - az oldalakról ideiglenesen eltávolították.

[origo]

[origo]: 567 ezer látogató, több mint 3 millió letöltött oldal szerdán

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!