A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Már a mobilunk is reklámhordozó lehet

Vágólapra másolva!
Felkeltette a figyelmét a tévében vagy rádióban hallott hirdetés, szeretné felkeresni az üzletet, de nem tudja a címet? Semmi gond, mobiltelefonja majd megmondja, pontosabban kijelzi.
Vágólapra másolva!

Ezt a lehetőséget kínálja - majd - a legnagyobb japán mobiltelefonos cég, az NTT DoCoMo által kifejlesztett rendszer, amelynek segítségével a hangos hirdetésekben az emberi fül számára érzékelhetetlen, de a maroktelefon által felfogható és a kijelzőn meg is mutatható jeleket lehet elrejteni. Amikor tehát az erre szolgáló érzékelővel felszerelt mobil "meghallgatja" a hirdetést, a képernyőjén rögtön megjelenik például a hirdető internetes címe, vagy az általa továbbítani kívánt egyéb információ (telefonszám, a termék neve, stb.)

A rendszer különösen hasznos lehet olyan országokban, mint Japán vagy Kína, amelyek nem a latin ábécét használják, és ahol ezért a webcímek beírásakor az emberek gyakran követnek el hibát. Az NTT DoCoMo rendszere egyelőre csak kísérleti stádiumban van. Ismert viszont a vonalkódos rendszer hasonló alkalmazása: a lapokban megjelenő hirdetéseket elég lefényképezni az erre alkalmas mobil-készülékkel, és a vonalkód által jelzett terméknév, cím, stb rögtön megjelenik a készülék kijelzőjén.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!