Négy új fényképezővel frissít a Leica

Vágólapra másolva!
A legendás német vállalat, mely a múlt évszázadban a kisfilmes formátum bevezetésével írta be magát a fotótechnika történetébe, most új termékcsaláddal állt elő. Az új típusok elsősorban a kreatív és a profi fotósok érdeklődését kelthetik fel.
Vágólapra másolva!

A legfigyelemreméltóbb, és egyben a legjobban várt fényképezőgép a Leica M8. Az M-sorozatról tudni kell, hogy ötvenkét évvel ezelőtt vezették be a piacra, és azóta sokak szemében a megbízhatóság és a minőség, illetve a prémium ár mintaképe lett. Éppen e miatt számít úttörőnek a mostani bejelentés.

A Leica M8 az első digitális készülék a sorozatban, ennek ellenére a korábbi típusokhoz hasonlóan masszív gépvázat kapott, mely ezúttal magnézium-ötvözetből készült. A képrögzítésről egy tíz megapixeles, a Kodak által készített 27x18 milliméteres CCD érzékelő gondoskodik, így a régi objektívek gyújtótávolsága 1,3-szoros szorzóval módosul. Az új rendszer gyakorlatilag az összes 1954 óta gyártott lencsével működik.

Forrás: [origo]

A fényképezőgép hátoldalán egy 2,5 col átmérőjű LCD kijelző is helyet kapott, a fényérzékenység pedig ISO 160 és 2500 között állítható. A boltok polcain novemberben jelenik meg a típus, az Egyesült Államokban a várható fogyasztói ára 4800 dollár, azaz több mint egymillió forint lesz.

További három terméket is bemutatott a gyártó, ezek azonban kevésbé jelentenek szenzációt, hiszen nagyrészt már korábban leleplezett Panasonic kamerák enyhén módosított változatairól van szó.

Forrás: [origo]

A Digilux 3 az első Leica tükörreflexes gép, mely támogatja az Olympus által bevezetett Four Thirds (négyharmados) nevű szabványt, és egyben a Panasonic DMC-L1 ikertestvérének is tekinthető. A fényképező ugyanazt a 7,5 megapixeles képérzékelőt kapta meg, mint az Olympus E-330, illetve az előbb említett DMC-L1. Ez a különleges szenzor lehetővé teszi azt, hogy az LCD-n komponálja a fotós a fényképeket. A Leica D Vario-Elmarit lencsével, mely kisfilmes értékeken számítva 28 - 100 milliméteres átfogást biztosít, az ára várhatóan 2500 dollár, azaz megközelítőleg 540 ezer forint lesz a tengerentúlon.

Forrás: [origo]

A következő új modell a V-Lux 1: ez a Panasonic Lumix DMC-FZ50-es típusra hasonlít, hiszen ugyanazt a tizenkétszeres átfogású Leica optikát, illetve MEGA O.I.S. technológiájú képstabilizátort kapta. A tíz megapixeles masina akár 848x480 pixeles felbontású mozgókép felvételére is képes, a fogyasztói ára pedig 800 dollár, azaz 170 ezer forint körül alakul majd.

Forrás: [origo]

A legkisebb új Leica termék a D-Lux 3, mely szintén Panasonic fényképezőn alapszik, méghozzá a Lumix LX2 tulajdonságait örökölte. Mindez azt jelenti, hogy 28 - 112 milliméteres tartományban lehet fényképeket készíteni az optikai stabilizátorral ellátott lencsével. A tíz megapixeles kamera érdekessége a 16:9 oldalarányú szenzor, és az ennek megfelelő, 2,8 colos szélesvásznú hátfali digitális kijelző. A kompakt modell ajánlott kiskereskedelmi ára 600 dollár, azaz megközelítőleg 130 ezer forint lesz az USA-ban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!