A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Japánban már mobilon jön a digitális tévé

Vágólapra másolva!
Több hónapos próbaüzem után a szigetországban elindultak a mobiltelefonra sugárzott digitális tévéadások, amelyeket speciális készülékkel lehet nézni.
Vágólapra másolva!

A legnagyobb japán városokban szombat óta a megfelelő mobilkészülékkel bárki ingyen nézhet tévét, ráadásul digitális minőségben - adta hírül az AP. A szigetországban beüzemelt rendszer újdonsága, hogy a világ több részén - így hazánkban is - megszokott 3G-s, széles sávú mobilinternet helyett a tévéműsorokat a digitális műsorszóró hálózaton keresztül, a földi TV-tornyok hálózatán keresztül továbbítják.

A mobilra optimalizált, lekicsinyített képméretű tévéadás ráadásul a 3G-snél sokkal jobb minőségű, tűéles képet és tökéletes hangminőséget nyújt. A technológia egyetlen hátránya, hogy csak speciális, digitális TV-vevővel ellátott mobiltelefonnal használható, de a hírügynökségi jelentések szerint így is olyan sikeres, hogy az üzletekben már most hiánycikk az ilyen készülék.

Sikerre ítélve

A több hónapos próbaüzem után elindult mobilos tévé minden bizonnyal nagy sikerre számíthat Japánban, ahol a becslések szerint 90 millióan használnak mobiltelefont. A szigetország lakói előszeretettel e-maileznek, olvasnak híreket, bonyolítanak üzleti tranzakciókat, és töltenek le zenét, filmet a miniatűr készülékeken - vagyis igazi mobilmániások.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!