A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Karórákat dob piacra a Sony Ericsson

Vágólapra másolva!
A japán-svéd mobilgyártó három olyan karórát is bemutatott, amelyek Bluetooth-kapcsolaton keresztül képesek kommunikálni használójuk zsebében vagy táskájában lévő telefonjával.
Vágólapra másolva!

A Sony Ericsson márkajelzésű órákat a Fossil cég gyártja, s jelenleg három különböző, kinézetükben és néhány apróbb paraméterükben eltérő típusban érhetők el. Mindhárom modell rozsdamentes acélból készül, s karcolásálló, tükröződésgátló bevonattal ellátott üveglapjuk van, és harminc méterig vízállók.

Noha az új órák hagyományos, mutatós modellek, egy apró OLED képernyővel is felszerelték őket, melyen keresztül a mobiltelefonra érkező sms-eket, vagy a hívó fél nevét is meg tudják jeleníteni. A karórák rezgéssel is képesek jelezni az üzeneteket és hívásokat, illetve azt, ha a mobil készüléktől használója a Bluetooth-kapcsolat hatótávolságán kívülre, azaz durván tíz méternél távolabbra került. Az egyik, zenelejátszós mobilokhoz szánt típust olyan gombokkal is ellátták, amelyekkel a lejátszott számok között ugrálhat a felhasználó, illetve indíthatja és megállíthatja a lejátszást - a dalok címeit ugyancsak a digitális kijelzőről lehet leolvasni.

Forrás: [origo]



Bár a Bluetooth használata egy karóra képességeihez mérve elég energiaigényesnek tűnik, a Sony Ericsson ígérete szerint az órákat akár 7 napon át is lehet majd nyúzni a mobiltelefonos kommunikáció aktiválása mellett is. Bár a gyártó közleményében nem szerepel az órák ára, sajtóértesülések szerint az amerikai piacon 400 dolláros, azaz nagyjából 76 ezer forintnak megfelelő összegért lehet majd megvenni ezeket az év vége tájékától.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!