Vágólapra másolva!
Újabb hét telt el a villámgyors mobilinternet és az E90 bűvöletében. Ezúttal mozijegyet vásároltam, esti programot szerveztem, és áthelyeztem az elektronikus levelezésem súlypontját a mobiltelefonomra.
Vágólapra másolva!

Múlt hét pénteken a számvitel tanszék szeretetét élvezhettem egy vizsga keretében, hatvan percen át. A tantárgy honlapja napokkal ezelőtt arról tájékoztatott, hogy a terembeosztást - egyszerre nyolcszázan ragadtunk tollat az analitikus és szintetikus számlák kitöltéséhez - a vizsga előtti napon tekinthetjük meg. Ellenben péntek reggel az oldalon egyedül a tanárok fogadóráját értem el, így kénytelen voltam az egyetem felé venni az irányt. Mivel a közlekedésnek köszönhetően - teljesen váratlanul - igen gyorsan megérkeztem a Fővám térre, így bőven maradt volna időm felmenni a második emeletre, és megtekinteni a kiírást. Ekkor jutott eszembe, hogy ha már cipelek egy ilyen kütyüt a táskámban, legalább használjam is. Az E90 böngészőjébe beírtam a tanszék oldalának címét, és láss csodát, megjelent a kívánt lista. 2-es előadó, 12:30.

A vizsga fáradalmait este - kötelező jelleggel - némi kikapcsolódással kellett megünnepelnünk, de egyetlen ingyenes pesti programmagazint sem találtuk az egyetem épületében. A telefonom használatával nem is volt szükség ezekre az elavult eszközökre. Kezdetnek jegyet vásároltam a Resident Evil 3-ra egy pesti moziba, remek kezdési időponttal és még jobb ülőhelyekkel. Még moziba menet kinéztük a neten a film utáni programot is: az egyik Oktogonhoz közeli szórakozóhely ígért különleges táncos élményt számunkra. Természetesen utóbbi művelet a 4-es villamoson történt meg.

Időközben megváltoztattam az e-mail-aláírásomat, mivel korábban csak a telefonszámom és a monogramom szerepelt a leveleim végén. Mivel a napnak azt a szakaszát leszámítva, mikor éppen otthon alszom, gyakorlatilag mindig és mindenhol tudok most már a mobilinternet segítségével e-mailt olvasni, ezért felhívtam ismerőseim figyelmét arra, hogy nyugodtan írjanak elektronikus üzenetet, mivel gyorsan el fogom olvasni, és ha éppen nem a 7-es buszon kapaszkodom, akkor válaszolok is rá. Ugyanez vonatkozik a Facebook- és iWiW-üzenetekre, mivel ezeket az oldalakat könnyű megjeleníteni egy mobiltelefon kijelzőjén - ezt a kommunikációs formát is előszeretettel alkalmazom, mióta az E90-es lapul a zsebemben.

A munkahelyen újfent viccesnek szánt haszontalanságokkal ütöttük el az időt, de a "csengőhangversenybe" eleinte nem tudtam beszállni, mivel kizárólag a gyári dallamokat használom hívásjelzéshez. De ebből a viccből mégsem maradhattam ki, és mivel a kollégák igen erős mezőnyt vonultattak fel, Győzike wap-on keresztül elérhető oldalához vezetett az utam, ahol a roma énekes aranyköpéseivel könnyen vihettem el a pálmát.

Várom már a passaui kirándulást is. Korábban, ha külföldre utaztam gyakorlatilag egy hétig nem tudtam a világ dolgairól - természetesen itthon mindig történt valami olyan meghatározó esemény, amelyről még hónapokkal később is beszéltek az emberek, ellenben én maximum az utazásomról tudtam beszámolni. A németországi fejlett 3G / HSDPA-hálózatnak köszönhetően a nap bármely szakában elolvashatom majd a hazai híreket, így kíváncsian várhatom a bel- és külpolitikai eseményeket, a focieredményeket vagy, hogy ki nyeri a Forma-1-et. Végre nem fogok lemaradni semmiről.

Simon Péter

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!