Bíró Ica: a kor vívmányai nélkül nincs élet

Vágólapra másolva!
Bíró Ica igen mozgalmas évet tudhat maga mögött. Az ünnepek alatt pihent egy kicsit, hogy 2008-ban újult erővel küzdjön meg a kihívásokkal. Eddigi munkái mellett most új tervekkel is gazdagodott, és ehhez az internet segítségét vette igénybe. Kíváncsiak voltunk, hogy Bíró Ica számára mit jelent az online élet, mire használja weboldalát, és hogyan tervezi vállalkozását a mobilinternet korában. És persze 2008 elején egy kis évértékelésre is jutott idő.
Vágólapra másolva!

- Hogyan értékeled a tavalyi évedet?
- 2007 a munka éve volt, nagyon sok dolgom akadt. Nem volt könnyű esztendő, tele nehézségekkel, de úgy gondolom, hogy jó alapokkal rendelkezem a továbblépéshez. Már megkezdődött a brandépítés azokhoz a kiváló minőségű termékekhez, melyekhez a következő évben a nevemet adom. Ezek Bíró Ica ajánlásával kerülnek majd forgalomba. A nevem alatt egyébként olyan termékek is futnak majd, amelyeket egyszer már megismerhettek a fogyasztók, de aztán eltűntek a boltok polcairól.

- Milyen termékek ezek?
- Krémek, szépészeti és sportszerek, melyeket webáruházon keresztül lehet majd megvásárolni.

- Miért döntöttél e mellett? Bízol az online értékesítésben?
- Biztos vagyok benne, hogy így mindenki találkozni fog ezekkel a termékekkel. Mindemellett a kazettáimat, a könyveimet, és egyéb az Bíró Ica-relikviákat, -krémeket folyamatosan kérik tőlem a megújulás klub webportálján- mindezt csomagküldő szolgálattal intézem. Most összefogok azokkal a nagy cégekkel, amelyek az én termékeimet is elérhetővé teszik, és így sokkal hamarabb hozzájutnak, akik igénylik ezeket. Szerintem ez egy rendkívül hasznos és kényelmes rendszer, ráadásul ma már valóban adottak a technikai feltételek a megvalósításhoz.

- A saját weboldaladon is lehet rendelni? Egyáltalán mi a helyzet az oldaladdal, amelyre köztudottan már régóta nagy figyelmet fordítasz?
- A webportálomat most újítják fel, teljesen átalakul, a gyökereket és alapokat nem eldobva új struktúrát kap, jövőre felturbózva jelentkezünk. A saját nevemmel ellátott weboldalon lesz elérhető a blogom is, ami lehetőséget ad arra, hogy minden nap tudjak beszélgetni a hozzám forduló emberekkel. Nagyon izgulok, mert ez egy újítás, de úgy gondoltam: hajrá, nyíljunk ki a világnak. Sajnos nem tudok mindenkivel találkozni, így meg bárkinek a kérdésére válaszolhatok, és kapok egyfajta visszacsatolást is a közönségtől. Sok mindenkivel fogok tudni kommunikálni, egy csomó újdonságot tervezek a jövő évre.

- Miért választottad az internetet, mint kommunikációs csatornát?
- Mint ahogy a nevetés is, a boldogság is ragadós, mentális szinten az azonos az azonosat vonzza, gondoljunk egyformán a jóra, higgyünk egyformán a jóban, és akkor elképzelhető, hogy hamarabb megvalósul. Azt üzenem mindenkinek, hogy egy mosollyal mindenki felvidítható. A célom tehát, hogy okozzunk minél többet jó érzést egymásnak. Ehhez pedig a az internet egy kiváló felület. A lelkesedésem ugyanakkora, mint mindig, és nagyon bízom benne, hogy a neten keresztül ezt több emberrel és közvetlenebbül oszthatom meg.

- Vannak már azért ez ügyben tapasztalataid, nem igaz?
- Az én weboldalam eleve elég nézett. A jövőben egy egységes arculattal fogok megjelenni. Eddig külön csapat csinálta mindkét oldalt, és a modelliskolát még ki sem bontottuk. Az új felület, sőt, rögtön a nyitóoldal tükrözni fogja ezt, nem akarom túlvariálni, a lényeg a tartalom, az üzenet. Ezen keresztül tudok kommunikálni minden emberrel, aki nekem ír majd, ez egy új és jó dolog.

- Lesz rá időd?
- Tény és való, hogy az idő pénz, szerencsére nekem ott van a csapatom, a stábom, akik segítenek a kérdésekre válaszolni. Nálunk egy teammunka folyik, egy egységes csapattal, de a személyes jellegű kérdésekre mindenképpen én válaszolok, majd eldöntöm, hogy mennyire feszegetik a határokat, próba szerencse. Meglátjuk mennyire megterhelő, de én nagyon lelkes vagyok.

- Nem tartasz a tolakodóktól? Elvégre az internet árnyoldala az arctalanság, ami sokakat bátorrá tesz, ha beszólásokról van szó...
- Nem hagyom senkinek, hogy lelombozzon, én úgy vettem észre, hogy az embereknek szükségük van arra, hogy válaszoljanak a kérdéseikre, ha valaki hülyeségekkel traktál, azt majd megoldom, de aki kérdez, annak válaszolnom kell.

- Azt mondtad, hogy blogolni is fogsz, főleg szakmai kérdésekben. A könyved után mégis tudsz majd rendszeresen újat mondani az érdeklődőknek?
- A Megújulás titkai című könyvemben, a test- és lélekszépítés bibliájában mindent megírtam, ami kellhet egy megújuláshoz, mondjuk egy fogyáshoz. Ha olyan kérdések merülnek fel, akkor hivatkozok oldalakra, vagy kimásolok onnan részleteket, de nem fogom újraírni a blogon a könyvemet. Ezt le is fogom írni, hogy már rögtön az elején, hogy aki a szájtra lép, ezt elolvassa, és utána tudjon hova nyúlni. A könyvemet is kicsit átszerkesztem, hogy mindenki a leghatékonyabb módon megszerezhesse az információt, amire szüksége van, hiszen közérdekű dolgokról van szó.

- A technika embere vagy?
- Az igazság az, hogy még pár évvel ezelőtt nem nagyon értettem a géphez, de hát a technikával fejlődni kell, a kor szelleme és a kor vívmányai nélkül nincs élet, a technika a mai világban nélkülözhetetlen. A telefon az egyik ilyen csodaszer volt, ma már természetes. Ilyen az internet is: forradalmi történet. Régen moziban lehetett filmet nézni, ma már akár az autóban is tudok. Ma már elengedhetetlen az üzleti világban, a média világában, és a szórakoztatásban is. Ha nem volna netem és weboldalam, teljesen más kategóriába tartoznék. A korral haladni kell, nem szabad kihagyni semmit.

- Mit tervezel 2008-ra?
- Idén még egy fontos feladatom van: az angol nyelv elsajátítása. Januárban nekivágok - ötödször. De nem azért, mert hülye lennék - olaszul perfektül beszélek, és ahol eddig a világon jártam, ott mindig sikerült megértetnem magam olaszul vagy magyarul. De mivel nagy érdeklődés van a könyvem iránt külföldön is, és az internet nyelve is az angol, ezt tűztem ki magam elé célként.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!